Fietsroute samenstellen

Fietsroute

 

Een fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten tracés. De kruispunten waarop de tracés bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt.

Fietsknooppunten in de buurt van Hotel de Meulenhoek nummer: 13, 20, 23, 24

Ook in de omgeving van Exloo, Borger en Odoorn kunt u gebruik maken van het fietsknooppuntensysteem. De fietsknooppuntenkaart biedt een handig overzicht van alle knooppunten en geeft het aantal kilometers tussen deze punten aan.

Het Drentse fietsroutenetwerk leidt u langs de mooiste plekjes van de provincie. U bepaalt zelf je route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen. De routes zijn dubbelzijdig bewegwijzerd. U kunt dus in twee richtingen fietsen, van knooppunt naar knooppunt via de genummerde tracéborden.

Uniek aan het Drentse fietsroutenetwerk is dat de vele ANWB bewegwijzerde themaroutes die de provincie rijk is, helemaal in het fietsknooppuntensysteem zijn opgenomen. De bewegwijzerde themaroutes zijn nog steeds herkenbaar aan de zeskantige ANWB routeborden.