Hieronder vindt u onze hoofdgerechten.

Deze menukaart zal regelmatig aan wijzigingen onderhevig zijn, omdat wij graag verse seizoensgebonden gerechten serveren.

 

Keuzemenu

3-gangen keuzemenu 29,- p.p.
U kunt een keuze maken uit een aantal voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten
4-gangen keuzemenu 35,- p.p.
U kunt een keuze maken uit een aantal soepen, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten

 

Naast het keuzemenu serveren wij ook een seizoenskaart.

Visgerechten

(Geserveerd met aardappel- en groentegarnituur)

Duurzame verse vis (toeslag voor het keuzemenu 3,50 p.p.)
Dag prijs
Per dag kan het aanbod wisselend zijn, dit hangt mede af van onze toeleveranciers en de reserveringen van het restaurant
Gegrilde gamba’s van de “Big Green Egg” 23,50 (toeslag voor het keuzemenu 3,50 p.p.)

Hotel Restaurant de meulenhoek staat garant voor: Duurzame visserij inkoop die gebruik maakt van vistechnieken waarbij de kans op bijvangst sterk afneemt. De vissers respecteren de natuur onder water. Duurzame visserij is dus niet alleen noodzakelijk voor behoud van de vis, maar ook behoud van de vissector.

Vleesgerechten

(Geserveerd met aardappel- en groentegarnituur)

Gebraden konijnenbout 18,50
Geserveerd met een traditionele jachtsaus
Huisgemaakte saté van gegrilde kip 18,50
Indonesisch kipsaté geserveerd met rijst
Kalfslever 18,50
Malse kalfslever met gebakken ui en spek
Langzaam gegaarde rundersukade 18,50
Geserveerd met een heerlijke vleesjus
Schnitzel “bij Els” 18,75
Met spek, champignons, ui, tomaat en gegratineerd met kaas
Rendang 19,-
Indonesische runderstoofpot met kokosmelk, geserveerd met rijst
Gebakken varkenshaas 19,50
Geserveerd met een champignon- truffelsaus
Gebakken reebiefstuk 23,50
Malse reebiefstuk geserveerd met een heerlijke preiselberensaus (toeslag voor het keuzemenu 4,50 p.p.)
Dry Aged runderentrecote met gebakken champignons en knoflook 27,50
Dry aging (5 weken gerijpt vlees) is het droog rijpen van vlees onder speciale omstandigheden waar luchtvochtigheid luchtcirculatie en de tempratuur in de koelcel voortdurend wordt gecontroleerd. Door het rijpingsproces verdampt het vocht in het vlees en is er sprake van een langzame besterving. Na het dry aging proces is het vlees malser, smaakvoller, uniek en onderscheidend! (toeslag voor het keuzemenu 7,50 p.p.)

Vegetarisch

Risotto 17,75
Met bospaddenstoelen, pesto, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas
Gegrilde portobello 17,75
Met geitenkaas, walnoot en kruidenolie- honing
Big Green EggBij Brasserie Restaurant bij Els kunt u genieten van heerlijke gerechten van de Big Green Egg. Terug naar het koken op open vuur, dat is de Big Green Egg; het moderne antwoord op een meer dan 3000 jaar durende zoektocht naar het ultieme kookgenot, die begon in het verre Oosten. Daar was de eerste kleioven, de ‘kamado’, ook wel de vuurhaard genoemd, de methodiek om gerechten van een heerlijke grillsmaak te voorzien.

* Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten.
Heeft u een allergie? vraag dan naar onze speciale kaart of meld uw allergie aan de kok.

 

Graag tot ziens bij Brasserie Restaurant bij Els !

Reserveren is gewenst om teleurstellingen te voorkomen.