Hieronder vindt u onze hoofdgerechten.

Deze menukaart zal regelmatig aan wijzigingen onderhevig zijn, omdat wij graag verse seizoensgebonden gerechten serveren.

Visgerechten

(Geserveerd met aardappel- en groentegarnituur)

Duurzame verse vis
Dag prijs
Per dag kan het aanbod wisselend zijn, dit hangt mede af van onze toeleveranciers en de reserveringen van het restaurant
Gegrilde gamba’s van de “Big Green Egg” 21,50

Hotel Restaurant de meulenhoek staat garant voor: Duurzame visserij inkoop die gebruik maakt van vistechnieken waarbij de kans op bijvangst sterk afneemt. De vissers respecteren de natuur onder water. Duurzame visserij is dus niet alleen noodzakelijk voor behoud van de vis, maar ook behoud van de vissector.

Vleesgerechten

(Geserveerd met aardappel- en groentegarnituur)

Huisgemaakte saté van gegrilde kip 16,50
Indonesisch kipsaté geserveerd met rijst
Kalfslever 16,50
Malse kalfslever met gebakken ui en spek
Rendang 16,50
Indonesische runderstoofpot met kokosmelk, geserveerd met rijst
Schnitzel “bij Els” 17,50
Met spek, champignons, ui, tomaat en gegratineerd met kaas
Gebraden lamsschouder 17,50 p.p.
Met een donker biersaus met thijm en honing (voor 2 personen)
Gebakken varkenshaas 18,00
Geserveerd met champignon- truffelsaus
Gebakken eendenborst 19,50
Geserveerd met een bloedsinaasappelsaus
Gebakken reebiefstuk 22,50
Malse reebiefstuk geserveerd met een heerlijke preiselberensaus
Dry Aged runderentrecote met gebakken champignons en knoflook 27,50
Dry aging (5 weken gerijpt vlees) is het droog rijpen van vlees onder speciale omstandigheden waar luchtvochtigheid luchtcirculatie en de tempratuur in de koelcel voortdurend wordt gecontroleerd. Door het rijpingsproces verdampt het vocht in het vlees en is er sprake van een langzame besterving. Na het dry aging proces is het vlees malser, smaakvoller, uniek en onderscheidend!

Vegetarisch

Quorn met pasta 15,50
Afgemaakt met een pestosaus en diverse soorten groenten
Gegrilde portobello 14,50
Met geitenkaas, walnoot en kruidenolie- honing
Big Green EggBij Brasserie Restaurant bij Els kunt u genieten van heerlijke gerechten van de Big Green Egg. Terug naar het koken op open vuur, dat is de Big Green Egg; het moderne antwoord op een meer dan 3000 jaar durende zoektocht naar het ultieme kookgenot, die begon in het verre Oosten. Daar was de eerste kleioven, de ‘kamado’, ook wel de vuurhaard genoemd, de methodiek om gerechten van een heerlijke grillsmaak te voorzien.

* Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten.
Heeft u een allergie? vraag dan naar onze speciale kaart of meld uw allergie aan de kok.

 

Graag tot ziens bij Brasserie Restaurant bij Els !

Reserveren is gewenst om teleurstellingen te voorkomen.