De Beeldentuin en Galerie Zwakanaga te Exloo

De Beeldentuin en Galerie Zwakanaga te Exloo is als kleine tuin begonnen in 2009 en doorgegroeid als een uit de hand gelopen hobby en jaarlijks een aanpassing en verbetering tot de tuin zoals die nu is, zo’n 5000m3 groot. De tuin is in het bijzonder nu een van de toeristische trekpleisters van Exloo en trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers en heeft met de Pinksteren altijd een Thema. De afgelopen jaren was dat een Kunstmarkt en vanaf 2018 met Kleinkunst.

Een tuin nabij het centrum achter het gemeentehuis gelegen, te vinden door de bruine aanwijsborden te volgen naar het Parkeerterrein en dan de witte aanwijsborden, is een laagdrempelige tuin toegankelijk voor publiek. Laagdrempelig houdt in een lage entreeprijs, alleen onderhoudskosten, momenteel € 2,00 p.p. kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee onder begeleiding en honden alleen aangelijnd.

De kunst die geëxposeerd wordt is immers betaalbaar voor iedere beurs.

Een mooi aangelegde tuin met zoals een vijver, beekloop, diverse borders vaste planten en borders met wilde bloemen.Hierdoor kan iedereen zelf ervaren hoe kunst in de eigen tuin uit zou kunnen komen. Ook zijn er bijvoorbeeld diverse zitjes in de tuin gesitueerd, waardoor je vanuit verschillende plaatsen de rust en mooie kunst ervaart. Er is een koffieruimte waar u zelf een kopje koffie of thee kunt gebruiken tijdens uw bezoek. Toilet en invalidentoilet aanwezig. Dit alles opgesierd met kunstobjecten uit heel Nederland.

Jaarlijks komen hier onder andere ongeveer zo’n 25 wisselende kunstenaars hun werk exposeren. Bestaande uit onder andere, beeldhouwwerk, glaswerk, keramiek, schilderijen en meer disciplines.

Maandelijks worden hier ook beeldhouwworkshops gegeven, waar u zich via de website voor kunt aanmelden.

Openingstijden:

De tuin is onder andere ieder jaar van medio mei tot half oktober geopend van woensdag tot en met zondag , van 11.00 – 17.00 uur.
En verder op afspraak. Tel: 06-51835837 of 06-15953514

Kortom: Tot ziens in onze Beeldentuin en Galerie Zwakanaga.

Routebeschrijving vanuit het hotel naar de beeldentuin

De beeldentuin en galerie is gevestigd nabij het centrum achter het gemeentehuis aan Hoofdstraat 58 in Exloo. De maximale loopafstand vanuit het hotel is 400 meter (5 minuten lopen). Zie afbeelding hiernaast.

Meer informatie over de beeldentuin en galerie Zwakanaga: lees meer