Het Boomkroonpad - Hotel De Meulenhoek

Het Boomkroonpad

Het Boomkroonpad is natuurgenieten op hoog niveau. Het wandelpad tussen de toppen van de bomen is door Staatsbosbeheer ontwikkeld om u het bos vanuit een heel ander perspectief te laten beleven. U bekijkt het bos als het ware door de ogen van de eekhoorn. U start de wandeling in de worteltunnel en u klimt vanuit de wortels, door de boomstam naar de takken van de boom. Vervolgens wandelt u tussen de boomtoppen door naar het hoogste punt. Vanaf het uitzichtpunt ziet u boomtoppen en bos tot aan de horizon.

Beleef het Boomkroonpad

Op het Boomkroonpad kun je het bos van de Hondsrug eens op een heel andere manier bekijken: van boven! Het Boomkroonpad is namelijk een spannend pad van 125 meter lang, dat door de toppen van de bomen loopt. Ideaal voor een uitje met de kinderen, maar stiekem ook heel leuk voor volwassenen.

Buitencentrum

Leuk om op een dagje uit te combineren met een bezoek aan Buitencentrum, startpunt van boswandelingen door Gieten-Borger, of Speelbos Lorken. Boswachterij Gieten-Borger in Drenthe staat bekend om zijn imposante beukenlanen en keienwegen, grafheuvels, hunebedden, vennetjes en heide, en natuurlijk zijn mooie esdorpen.

Bij Buitencentrum beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied. Ook kun je er terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen.

Openingstijden

  • van 1 april tot 1 november dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur.
  • van 1 november tot 1 april op zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur en op zondag en in de schoolvakanties van 10:00 tot 16:00 uur.
  • gesloten op 25 en 31 december en 1 januari.

Overnachten

Overnachten in de buurt van het Boomkroonpad Drouwen en Borger ?
Hotel De Meulenhoek bevindt zich op circa 12 kilometer fietsen afstand vanaf het hotel. Zie afbeelding hiernaast: