Fietsvakantie Drenthe - Fietsarrangement

v.a. € 329,- p.p.
 • 5, 6 of 7-daags fietsarrangement met o.a.:
 • 4, 5 of 6 overnachtingen met ontbijt
 • 4, 5 of 6 X 3-gangen streekmenu
 • Fietsprogramma met fietsroutes:

* Voor 1 persoon wordt een toeslag berekend van € 45,- p.p.p.d.

4 overnachtingen v.a. € 329,- p.p.
5 overnachtingen v.a. € 399,- p.p.
6 overnachtingen v.a. € 459,- p.p.

Boek direct

 

8.8
Gastbeoordeling:


Fietsarrangement Drenthe met 4, 5 of 6 overnachtingen.

Zowel ons hotel als ons restaurant is geopend voor hotelgasten! We raden u aan om overdag lekker de natuur op te zoeken. Diverse fietsroutes in Drenthe leiden u naar de mooiste plekjes en omdat hier zoveel natuur is, komt u maar weinig mensen tegen!

Ontdek de mooiste plekjes in Drenthe op de fiets. Prachtige natuur, eeuwenoude geschiedenis, afwisselende landshappen en fantastische fietspaden door de natuur! Nergens anders in Nederland ligt zoveel kilometer aan fietspaden als in de provincie Drenthe. De prachtige natuur met tal van historische bezienswaardigheden is een uitgelezen omgeving voor het maken van mooie fietstochten door bossen, onverwachte vennen, weidse heidevelden, beekjes en zandverstuivingen. Kortom: teveel om op te noemen en te ontdekken op tijdens deze fietsvakantie Drenthe!

5, 6 of 7-daags Fietsarrangement Drenthe met onder andere:

 • 4, 5 of 6 overnachtingen met ontbijt
 • 4, 5 of 6 X 3-gangen streekmenu
 • Fietsprogramma met fietsroutes

Fietsprogramma:

Na aankomst bij het hotel, kunt u verkende wandeling in de omgeving maken. Bij het welkomstpakket zitten een paar leuke wandeling rondom Exloo. Startpunt is het hotel. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er lekker met de fiets op uit te trekken. Naast de fietsroutes die in het programma van uw fietsvakantie zitten, kunt u ook een keuze maken uit de verschillende fietsknooppunt kaartjes die bij de receptie verkrijgbaar zijn.

Lekker uitgeslapen op de fiets richting de hunebedhoofdstad van Nederland. Nederland telt 54 hunebedden, die allemaal een volgnummer hebben gekregen. Wist u dat er 52 hunebedden in Drenthe zijn? De meest indrukwekkende exemplaren komt u tegen op de Hondsrug. Voor de fascinerende historie over de hunebedden stapt u graag van uw fiets bij het Hunebedcentrum in Borger. Het Hunebedcentrum neemt u mee op een ijzige reis van 150.000 jaar geleden. U beleeft hier de tijd van de eerste boeren in Drenthe. Op het buitenterrein ziet u 150.000 jaar Hondsrug geschiedenis in het Oertijdpark of kunt u een wandeling maken door de keientuin. Direct naast het Hunebedcentrum staat het grootste hunebed van Nederland. Het blijft toch bijzonder als u bedenkt hoe mensen 5.000 jaar geleden in staat waren om met zulke grote keien op deze manier een graf te bouwen. U fietst in de richting van knooppunt 42, waar u direct de historie van Drenthe ervaart. U fiets langs grafheuvels, waarna u vijf Hunebedden ontdekt. Allereerst komt u langs Hunebed D25, D24 en D23. Deze hunebedden vormen samen een driehoek. In de 19e zijn hier vele potten en scherven gevonden. Fietst u door, dan ziet u aan de rechterkant Hunebed D21 en D22. Hunebed D21 is het kleinste hunebed van Nederland. Met deze indrukken vervolgt u de route naar Gasselte waar u in de warme zomerdagen een duik kunt nemen in het zwemplas ’t Nije Hemelriek. Deze zwemplas met lunchroom bevindt zich midden in het bos tussen Gasselte en Anderen. Na een heerlijk versnapering stapt u op de fiets richting het Boomkroonpad. U moet dan wel even van de fiets want dit wandelpad leidt u over de toppen van de bomen. Aan het einde van de middag komt u weer in Exloo aan voor het diner en overnachting.

Vanaf Exloo fietst u langs het bos richting Keramiektuin galerie Harwi. Dit is een unieke beeldentuin met ruim opgezette galerie en gezellige lunchroom. Zeker een bezoekje waard! Vanaf daar vervolgt u uw weg richting Wezuperbrug en langs het Oranjekanaal. Het Oranjekanaal is een prachtig verstild water geworden: een paradijs voor vissers, wandelaars en fietsers. Via het kanaal fietst u door naar museumdorp Orvelte. Orvelte wordt ook wel het ‘Oerdorp’ van Drenthe genoemd. Hier beleeft u de geschiedenis aan den lijve! De smederij, de klompenmaker en het zuivelfabriekje zijn nog regelmatig in gebruik. Hier vindt u nog het oude dorpscafé, gezellige restaurants en het leuke snoepwinkeltje van vroeger. Alsof u het verleden instapt! Nadat u door Orvelte bent gekomen, fietst u via het Orvelteveld door richting het dorpje Elp, waar u de gelegenheid heeft om lekker te gaan lunchen. Na Elp, fietst u door richting het Openluchtmuseum Ellert en Brammert. In het Openluchtmuseum leert u alles over de cultuurhistorie van Zuid-Oost Drenthe, zoals de plaggenhutten waar mensen in woonden. Via het schapenpark (heideveld) fietst u terug naar Exloo.

Via het oude brinkdop Exloo, fietst u het Hunzedal in. Het Hunzedal is waarschijnlijk ontstaan in de voorlaatste IJstijd. Het gebied herbergt een prachtige natuur waarin zeldzame vogels, libellen, planten en bevers worden gespot. In dit weids en ongerept moerassig natuurgebied ligt de grootste radiotelescoop van de wereld: Lofar. Deze radiotelescoop is samengesteld uit duizenden radioantennes en is een knap staaltje techniek. En dat midden in het Drentse Natuur! Op de Nieuwe Dijk richting Gasselternijveen, komt u langs boerin Agnes. Kijkt u Boer Zoekt Vrouw, dan weet u waar we het over hebben! Agnes produceert op haar boerderij diverse soorten advocaat. Dit is zeker een bezoekje waard. In Gieten is het tijd voor een koffiepauze. Na Gieten fietst u richting het Drouwenerzand tussen de plaatsen Gasselte en Drouwen. Dit natuurgebied is nog één van de weinige actieve stuifzandgebieden in Drenthe. Het grootste gedeelte van de 200 hectare is begrazingsgebied en het domein van een kudde Drentse Heideschapen. Vanuit hier fietst u via Buinen en het Lofargebied terug naar Exloo.

“Drenthe is zo mooi, dat ik, indien ik niet voor altijd hier kon zijn, ik liever ’t maar niet gezien had. Het is onbeschrijfelijk schoon”.

Deze tekst schreef Vincent van Gogh aan zijn broer Teo in zijn periode in Drenthe. Na een heerlijk ontbijt fietst u vanuit het hotel richting Schutrupsschoenen, vanaf hier neemt u de Zuiderhoofdstraat richting knooppunt 38 bij Odoorn. De van Gogh-route begint met het prachtige Valtherbos. Er liggen hier talloze grafheuvels en drie hunebedden D35, D36 en D37. Het is de moeite waard om even af te stappen bij het onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog. Deze plek heeft een aangrijpende oorlogsgeschiedenis. Onderduikers wisten hier de oorlog te overleven, maar een aantal verzetsmensen kwam hier om het leven. Vanuit hier fietst u voor een historische tussenstop richting het van Gogh huis in Nieuw-Amsterdam. Hier heeft Vincent van Gogh een aantal maanden geleefd en verschillende beroemde schilderijen gemaakt, zoals : Het Kerkje van Zweeloo en De ophaalbrug van Nieuw-Amsterdam. Bij het naast gelegen restaurant kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie met huisgemaakt gebak of een smakelijke lunch. Vanuit het van Gogh huis fietst u via het Ermerstrand richting Zweeloo waar u het beroemde Vincent van Gogh Kerkje van Zweeloo kunt bewonderen. Na deze beleving kunt u weer heerlijk bijkomen in Exloo voor uw diner en overnachting.

Na het ontbijt eindigt uw 6-daagse fietsvakantie in Drenthe. Mocht u toch nog geen afscheid kunnen nemen van het mooie Drentse land, dan hebben we voor u nog een prachtige fietsroute uitgezet door het Nationaal Park Drentsche Aa. Startpunt van deze fietsroute is de plaats Grolloo ( ongeveer 10 minuten met de auto vanaf het hotel in Exloo ). De fietsroute begint bij knooppunt 80 en u kunt uw auto parkeren bij restaurant Hofsteenge in Grolloo. Vanuit Grolloo rijdt u weer terug naar Exloo voor uw diner en overnachting.

Na het ontbijt eindigt deze fietsreis.

Prijs: 4 overnachtingen v.a. € 329,- p.p.

 • 4 overnachtingen met ontbijt
 • 4 X 3-gangen streekmenu
 • Fietsprogramma met fietsroutes

Prijs: 5 overnachtingen v.a. € 399,- p.p.

 • 5 overnachtingen met ontbijt
 • 5 X 3-gangen streekmenu
 • Fietsprogramma met fietsroutes

Prijs: 6 overnachtingen v.a. € 459,- p.p.

 • 6 overnachtingen met ontbijt
 • 6 X 3-gangen streekmenu
 • Fietsprogramma met fietsroutes

Voor 1 persoon op een 2 persoonskamer wordt een toeslag berekend van € 45,- p.d.