Drents Weidevlees bij Hotel De Meulenhoek

Hotel De Meulenhoek – Brasserie Restaurant bij Els zet zich in voor ambachtelijk koken van goede en natuurlijke producten van hoge kwaliteit. Uiteraard zullen streekproducten van boeren uit de directe omgeving bij onze chef de voorkeur genieten.

Drents Weidevlees is een A-merk. supermals vlees van dieren die de natuur onderhouden, maar die tevens kunnen rekenen op zorg door een boer.

Drents Weidevlees is afkomstig van dieren die hun leven lang in de Drentse natuur hebben geleefd. Het gras dat de dieren eten bevat veel kruiden en is nauwelijks bemest en niet in aanraking geweest met chemische bestrijdingsmiddelen. De kalveren worden op natuurlijke wijze geboren en blijven zo lang mogelijk bij hun moeder.

Natuurorganisaties hebben grazers nodig om het landschap open te houden. ‘Gewone’ boeren zijn vooral gericht op het verhogen van de productiewaarde van hun vee en niet op het beheren van natuur. Drents Weidevlees komt van boerenbedrijven die werken met respect voor natuur en landschap maar die ook rendabele producten willen oogsten. Inmiddels is Drents Weidevlees een keurmerk geworden dat consumenten regionaal kwaliteitsvlees garandeert, boeren dwingt om veel aandacht te besteden aan een diervriendelijke werkwijze en natuurbeheerders helpt bij het beheren van het fraaie landschap. Met Drents Weidevlees heeft de provincie een concept ontwikkeld voor ondernemend natuurbeheer in de unieke beekdalen van de provincie

Meer informatie over Drents Weidevlees is te vinden via de site drentsweidevlees.nl