Graskeurmerk

Drents Graskeurmerk (h)eerlijk stukje vlees

Hotel de Meulenhoek en Restaurant Brasserie bij Els zet zich in voor ambachtelijk koken van goede en natuurlijke producten van hoge kwaliteit. Uiteraard zullen streekproduckten van boeren uit de directe omgeving zoals het graskeurmerk vleesproducten bij onze chef de voorkeur genieten.

Wat verstaan we onder Graskeurmerk

Stichting Gras Keurmerk is in 1991 opgericht om de Grasdier Landbouw in Nederland te stimuleren. Ze verstrekt het Gras keurmerk aan bedrijven die dierlijke en plantaardige producten maken, geproduceerd volgens de Normering Grasdier Landbouw. In de Grasdier landbouw worden kippen, varkens, kalveren, koeien, biggen en kuikens etc. in ruime stallen gehouden en kunnen dagelijks gezond naar buiten. Landbouwproducten (aardappelen, uien, sla etc.) worden geteeld met plantaardige/dierlijke mest als ook in combinatie met de gras/klaver teelt. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is zeer beperkt.