Overnachten in de buurt van Grolloo? (Blues Festival Grolloo)
Welkom bij Hotel Restaurant De Meulenhoek

Ons hotel beschikt over 14 ruime, modern ingerichte kamers, voorzien van vele gemakken. Twaalf van deze kamer bevinden zich op de begane grond, waarvan er twee volledig zijn aangepast voor mindervaliden.

Blues Festival Grolloo 2024 Holland International Blues Festival in Grolloo.

John Mayall’s Bluesbreakers, The Rolling Stones, The Yardbirds met Eric Clapton en Jeff Beck, Alex Corner, Jimi Hendrix en zelfs The Beatles. Kenmerkende namen die een belletje doen rinkelen bij eenieder die bekend is met de muziek uit de late jaren 50 en vroege 60. In deze periode maakte de wereld aangenaam kennis met het genre Blues. Deze introductie was echter niet voor iedereen aangenaam. Zeker in het zuiden van Amerika werd het niet gewaardeerd, waar het label ‘duivelse muziek’ aan dit genre werd gehangen.

Er waren in Nederland een paar Blues bands afkomstig uit Den Haag, maar de grootste doorbraak kwam echter uit een ietwat onverwachte hoek. Cuby & the Blizzards, een bluesgroep die tot op de dag van vandaag nog steeds legendarisch te noemen is, kwam uit het Drentse Grolloo.

In Nederland werd deze nieuwe vorm van muziek geïntroduceerd op een enigszins onorthodoxe manier, namelijk via piraten radio stations zoals op dat moment Caroline, Veronica en Radio Noordzee.

De Blues heeft echter nooit het publiek weten te bereiken zoals soul, r&b, of funk. Grote namen als B.B. King, Eric Clapton, Jimi Hendrix en in de 90er jaren Stevie Ray Vaughan hebben geprobeerd een juiste mix te vinden tussen pop en blues, maar het bleef ondergewaardeerd.

Het Holland International Blues Festival roept de Blues weer even tot leven. Er wordt een podium geboden waar oude en voornamelijk jonge blues goden hun talent kunnen delen met de wereld. Deze Blues artiesten stappen uit  de schaduw en spelen voor de mensen die nog eens willen genieten van deze muziek. Laatste festival werd dit festival in het leven geroepen en was het een groot succes. Daarom wordt dit jaar het festival weer georganiseerd op:  14 en 15 juni 2024.