S.T.A.R. Stadskanaal - Overnachten omgeving Stadskanaal

Museumspoorlijn S.T.A.R. Een dagje uit… terug in de tijd!

Dat kan vlakbij Hotel De Meulenhoek! Stap in de stoomtrein voor een reis terug in het verleden. Hoor de locomotief sissen, ruik de geur van stoom. Geniet tijdens de reis door het veenkoloniale landschap van Groningen en Drenthe van de prachtige vergezichten, de vele bruggen en kanalen.

Of heb je altijd al een kijkje in een stoomlocomotief willen nemen? Ook dat kan! Neem dan een kijkje in het museum in Stadskanaal op een steenworp afstand van Hotel- Restaurant De Meulenhoek te Exloo, en stap in de wereld van het spoor. Bij museumspoorlijn star valt veel te beleven, voor jong en oud! De trein is doorgaans ook voor rolstoelers toegankelijk.

Wat is Museumspoorlijn S.T.A.R.?

Stichting Stadskanaal Rail rijdt met nostalgische treinen op het oude NS-traject tussen Veendam en Musselkanaal. Het spoor loopt langs de grens van Groningen en Drenthe, dwars door het weidse, vlakke, veenkoloniale land. Met een lengte van 26 km is het de langste spoorlijnmuseum van Nederland. Het station Stadskanaal is het museumdepot van de museumspoorlijn met stationsgebouw, seinhuis, museum en werkplaats. Sinds het begin van 1992 is Museumspoorlijn S·T·A·R gegroeid naar een grote organisatie met ongeveer 150 vrijwillige medewerkers, vele diesel- en stoomlocomotieven en enkelen tientallen wagens en rijtuigen.

Voor meer informatie: www.stadskanaalrail.nl